Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Trasee Turistice / Caras-Severin / Traseul parcul Teius- Varful Corcana
Traseul parcul Teius- Varful Corcana
( 4 Voturi )
Trasee Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   

  TeiusTeius        Acest traseu care pleaca din parcul Teius din localitatea Caransebes face legatura intre parc si dealul Vraful Corcana. Acesta este un traseu deosebit pentru toti cei care iubesc natura si drumetiile.

        Traseul incepe cu trecerea podului din beton peste raul Timis, apoi la dreapta pe malul stang al Timisului, strajuit de batranii teii pana la Halta Teius. O sageata pe primul tei intalnit pe dreapta ne arata directia cat si marcajul traseului. Trecem peste calea ferata si la prima bifurcatie spre dreapta, intalnim marcajele banda galbena si punct rosu, care duc si vin in acelasi timp, din cartierul Valea Cenchii si de mai departe. Noi urmarim marcajul triunghi rosu, lasam in stanga amfiteatrul ne inscriem tot in stanga pe drumul asfaltat.  Urcam domol, facem la dreapta si trecem pe langa vila Tatucu, facem brusc la stanga si dupa ce lasam in urma ultimele case intram in gradinile cetatenilor. Marcajul este aplicat pe pomi sau pe gardul ultimei case. Inainte de a intra in padure putem admira intreaga panorama a orasului Caransebes, inconjurat de cetatea Tarcului, caciula ovala a Muntelui Mic sau de crestele Muntilor Poiana Rusca. Dupa circa 300 m de urcus ajungem in ,,Poiana cu adapost”.
 
         Traseul continua printr-o frumoasa padure, marcajul este aplicat pe copaci, pana la o intersectie de drumuri unde ne intalnim cu doua poiana numita  ,,”Poiana Lunga”. In partea de sus a poienii intalnim o alta intersectie de 4 drumuri. Urmam drumul pe urmele marcajului triunghi rosu  prin padure. pe o panta  lunga si obositoare.
 
   TeiusTeius       Ajungem in cea de a treia poiana “Poiana Mare” , unde ne putem  odihni pe o bancuta amplasata sub un pom, tot aici vom observa un stalp cu sageti indicatoare, care ne vor directiona spre cele trei trasee ce se desprind din acest punct. Dupa binemeritatul popas  facem pe drum la stanga, urmarind  doua marcaje, triunghi rosu si banda galbena, care ne insotesc o buna bucata de drum conducandu-ne prin padurea de gorun pana la Poiana Nucului. Din aceasta a patra poiana avem o frumoasa priveliste spre manastire si spre culoarul Timisului. Poiana are in mijloc un nuc singuratic pus parca s-o pazeasca de timpurile ce vor sa vie. De aici un singur drum, ne conduce in urcus usor spre o mica zona de padure pe care o traversam destul de repede trezindu-ne in a cincea poiana a traseului ,,Poiana intalnirii” denumita astfel deoarece pe aici vine si duce traseul banda galbena, posibil traseul de intoarcere daca suntem obositi si nu putem continua traseul inceput. Continuam drumul urmarind marcajul nostru de pe pomi si intram din nou in padure. Drumul se prezinta drept fara denivelari, este sapat de urmele carelor in roca moale a dealului, panta fiind abrupta astfel ca ai senzatia ca urci printr-un mic canion. Cand vrei sa-ti tragi sufletul te trezesti chiar sub pinii ce cresc pe Varful Corcana.

          Padurea ne inconjoara cu pomi drepti si inalti, cu mici poienite in care cresc primavera brebeneii mov. Inspre rasarit distingem Tarcu si Muntele Mic iar la poalele lor salba de sate ale Banatului montan, si panorama intregului Caransebes. Spre nord est vedem Valea Bistrei, spre sud - culmile Nemanului, iar spre miazanoapte se deschide Lunca Timisului.

 Acest traseu este accesibil oricarui turist care doreste sa petreaca cateva ore intr-un decor minunat.
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Joi, 10 Martie 2011 18:56