Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Trasee Turistice / Caras-Severin / Traseul Poiana Marului-Valea Craiului
Traseul Poiana Marului-Valea Craiului
( 7 Voturi )
Trasee Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   

 Piatra CraiuluiPiatra Craiului        Acest traseu face legatura intre Poiana Marului si Valea Craiului, un loc deosebit cu niste plaiuri deosebit de pitoresti.Pentru acest traseu exista posibilitatea si parcurgerii acestuia cu un mijloc de transport auto.
Indicator traseu montan  Indicator traseu


        Pornirea trseului incepe din Poiana Marului din dreptul podului care traverseaza paraul Sucu de langa manastire inspre sud spre Valea Sucului.Dupa 4 km de mers se incepe a urca departandu-se de albia raului Sucu dupa care urmeaza o serie de repezisuri, dupa cataracte panta se atenueaza si ajugem din nou langa parau.Dupa ce se urmeaza drumul forestier intalnim un afluent al paraului Sucu, Suculeti care este situat in partea stanga.Se urmeaza directia initiala tot inainte dupa care dupa care se va trece peste un podet de beton iar circa dupa 1 KM drumul traverseaza paraul chiar peste o cascada, numele paraului fiind Olteana.In continuare urcam apa in stanga si se ajunge in dreptul vaii Marasesti  aici traseul despartindu-se in stanga dar noi vom tine tot inainte pana la drumul forestier ce-l vom vedea in dreapta, langa paraul Valsanul. Tot aici coboară şi o poteca turistică marcată de la Muntele Mic (bandă roşie), care continuă înspre sud spre Cuntu la liziera pădurii alaturi de drumul utilitar.
       Urcand câteva sute de metri această potecă urcand uşor de-a lungul culmii, prin stânga poienii pâna ajungem la o băncuţă.De acolo se observa un alt drum printr-o pajiste ce porneste in lateral pe curba acest drum il urmam pana in dreptul unei domoale culmii de unde se vede o stana jos in poiana.Coborandu-se spre vest in aceasta culme printre palcuri de brazi intalnim marcajul cruce albastra.care este o alta varianta spre poteca valea Craiului spre Cuntu. Coborâm culmea în continuare prin pădure si se iese dupa aproximativ 300-400m în altă poiana.
      Ne menţinem în coborâre aproape de lizieră şi panta devine tot mai abructa, ajungem din nou în padure şi coborăm in abrupt o ultima porţiune a Cracului Pipului, iesind la drumul auto asfaltat dupa 1.5 km din Şaua Jigorii.
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Marţi, 21 Decembrie 2010 15:39