Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Trasee Turistice / Caras-Severin / Poiana Marului-Muntele Mic
Poiana Marului-Muntele Mic
( 4 Voturi )
Trasee Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   
Poiana MaruluiPoiana Marului        Un loc deosebit si pitoresc este poiana marului din care ne putem indrepta catre alte locuri deosebite si pitoresti precum ar fii Muntele mic.Traseul dintre poiana Marului si Muntele Mic este unul deosebit cu peisaje si popasuri minunate.
Indicator traseu montan Indicator traseu

        Cel mai apropiat oras de Poiana Marului este Otelu-Rosu,din Otelu-Rosu ne indreptam catre localitatea Zavoi unde un indicator ne arata o trecere peste cale ferata spre Poiana Marului. Din staţia C.F.R. Poiana Mărului, un indicator de marcaj indica direcţia către Muntele Mic. Poteca se înfiripă pe un şes înclinat, printre vile, străbate cîteva curţi îngrădite şi pătrunde în pădure pe malul drept al văii Scorilei.
      Ea este urmata de vale pe distanţă de aproximata 1 km, traversează un izvor, apoi coteşte la stînga şi urcă prin nenumărate serpentine pe versantul drept al Scorilei, străbătînd o pădure rara cu cativa ani în urmă; ultimele serpentine ne aduc în creastă la Cioaca lui Băloi (l 106 m). De aici poteca urmează culmea spre sud-vest, prin pădure, ocolind blocuri mari de stîncă şi lespezi înclinate. In cea mai mare parte ea însoţeşte creasta pe versantul din dreapta (de vest), păstrîndu-se la circa 50 m mai jos de coamă. Cîteva urcuşuri mici, apoi o pantă lină ne scoate într-o poiană de culme, la limita superioară a pădurii: Poiana Boboraţei (l 450 m).
        De aici orizontul se deschide larg spre nord, est şi sud-est, oferind privelişti minunate spre Munţii Ţarcu. În Poiana Boboraţei, in partea de vest  a pădurii, se găseşte un adăpost, o mica stana a unor ciobani şi o potecă ce intră din nou în pădure,dupa care ne vom indrepta chiar prin mijlocul poienii spre stîncile ce ne apar în faţă lăsînd în stînga, sub noi, o stînă. Pînă la complexul de cabane de pe Muntele Mic mai este de mers aproape vreo 2 ore.
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Marţi, 21 Decembrie 2010 15:43