Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Obiective Turistice / Hunedoara / Cetatea Devei
Cetatea Devei
( 2 Voturi )
Obiective Turistice - Hunedoara
Scris de Robert Tremmel   
 
   Cetatea DeveiCetatea Devei       Municipiul Deva orasul de la poalele cetatii este unul dintre cele mai vechi asezari din tara noastra fiind atestat documentar din anul 1269.In zilele noastre Deva ocupa primul loc ca importanta dintre cele cinci municipii ale judetului Hunedoara.Deva este situat in partea centrala a judetului la o altitudine de 200m situat pe DN7.Cetatea Devei 

  Cetatea DeveiCetatea Devei 
        Inca de departe, vizitatorul este intimpinat de imaginea unor ruine situate pe un deal masiv. De pe Dealul cetatii se poate observa intreaga zona pina departe. Documentele precizeaza ca cetatea Devei a fost construita pe la mijlocul sec. XIII, fiind atestata pentru prima data intr-un  document din anul 1269. La inceput a fost proprietate regala apoi a unor nobili sj a fost parasita definitiv in 1849, cind, pulberia pulberaria, zidurile ei au sarit in aer, impreuna cu mica garnizoana a cetatii.Permanent cetatea a fost in stapinirea unor mari proprietari, care supuneau populatia din satele vecine unor dari apasatoare. In repetate rainduri orasul si cetatea sa au fost tinta puternicelor atacuri ale rasculatilor. In timpul miscarii conduse de Horea, taranii rasculati au atacat cetatea, dar cu  ajutorul primit din partea orasenilor ei au fost respinsi, lasand 72 de mortis si 86 de prizioneri, decapitati ulterior de nobili.In anul 1600, Mihai Viteazul, dupa ce pierduse tronul Munteniei si Moldovei, aflindu-se in drum spre Piaga, a fost atacat de garnizoana Devei.Puternica constructie de altadata este astazi complet ruinata.


 
Deva vazuta de cetateDeva vazuta de cetate Deva vazuta de la CetateDeva vazuta de la Cetate Cetatea DeveiCetatea Devei
Cetatea DeveiCetatea Devei Panorama Deva de pe CetatePanorama Deva de pe Cetate Telecabina DevaTelecabina Deva
Cetatea DeveiCetatea Devei Cetatea DeveiCetatea Devei Monumente de la CetateMonumente de la Cetate
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Miercuri, 06 Aprilie 2011 13:00