Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Nu exista obiective turistice asociate acestei zone.


Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Obiective Turistice / Hunedoara
Cetatea Devei
( 2 Voturi )
Obiective Turistice - Hunedoara
Scris de Robert Tremmel   
Cetatea DeveiCetatea Devei 
        Municipiul Deva orasul de la poalele cetatii este unul dintre cele mai vechi asezari din tara noastra fiind atestat documentar din anul 1269.In zilele noastre Deva ocupa primul loc ca importanta dintre cele cinci municipii ale judetului Hunedoara.Deva este situat in partea centrala a judetului la o altitudine de 200m situat pe DN7.
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Miercuri, 06 Aprilie 2011 13:00
Citeşte mai mult...
 
Castelul Huniazilor
( 16 Voturi )
Obiective Turistice - Hunedoara
Scris de Robert Tremmel   
Castelul HuniazilorCastelul Huniazilor        Ardealul ocupat de actualul municipiu Hunedoara este reprezentat de locuri cu mare importanta istorica si cu descoperiri arheologice. Una din cele mai importante locuri cu istorie in ardeal este Castelul Huniazilor sau Corvinilor.De-a lungul secolelor se povesteste ca numele de castelului "Corvinilor are o legenda.Potrivit legendei, corbul care tine in cioc un inel de aur si este inscriptionat pe blazonul familiei Corvinilor, nu a fost ales intamplator. Se spune ca Iancu de Hunedoara era fiu nelegitim al lui Sigismund I de Luxemburg, rege al Ungariei, cu o frumoasa femeie din Tara Hategului, pe nume Elisabeta. Pentru a o feri de necinste, regele i-a dat de sot pe unul din vitejii sai, Voicu, daruindu-i totodata si un inel, drept cadou pentru copilul nenascut, dar si pentru ca acesta sa poate fi recunoscut atunci cand va creste si va merge la curtea regala. Legenda mai spune ca, in timpul unei calatorii pe care a facut-o familia lui Voicu, acestia au poposit pentru a pranzi si au uitat inelul pe marginea stergarului pe care erau puse merindele. Un corb, atras de stralucirea inelului, l-a furat, incercand sa plece cu el.
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Miercuri, 14 Septembrie 2011 16:22
Citeşte mai mult...
 
Sarmizegetusa Regia - Capitala regatului Dac
( 11 Voturi )
Obiective Turistice - Hunedoara
Scris de echipa ghid-obiective-turistice.ro   
Sarmizegetusa RegiaSarmizegetusa Regia        Sarmizegetusa Regia (= cea regească), situată în satul Grădiștea Muncelului, județul Hunedoara, a fost capitala Daciei preromane si este inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Cetatea de pe Dealul Grădiștei este cea mai mare dintre fortificațiile dacice. Aflată pe vârful unei stânci, la 1.200 de metri înălțime, fortăreața  ...
Comentarii (3)
Ultima actualizare în Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 21:01
Citeşte mai mult...
 
Manastirea Prislop
( 11 Voturi )
Obiective Turistice - Hunedoara
Scris de Robert Tremmel   
Manastirea PrislopManastirea PrislopManastirea Prislop se afla la aproximativ 13km de orasul Hateg si reprezinta unul dintre cele mai importante locasuri de cult ale Transilvaniei. Nu se cunosc inceputurile manastirii, deoarece era amplasata pe pamanturi care tinusera de nobilii romani din Ciula, presupunandu-se ca ei au fost ctitorii laici ai locasului. Nu se poate vorbi, cu nici un fel de date pozitive, despre vreo sihastrie din secolele XIII-XIV.
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Marţi, 23 Noiembrie 2010 11:22
Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2