Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Nu exista obiective turistice asociate acestei zone.


Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Obiective Turistice / Caras-Severin / Clisura Dunarii
Clisura Dunarii
( 14 Voturi )
Obiective Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   


  Clisura DunariiClisura Dunarii    
     Clisura Dunării  este o regiune geografică situată de-a lungul malului nordic al Dunării, în sudul Banatului. Regiunea este limitată de râul Nera la vest şi de Cazanele Dunării la est. Oriunde, pe teritoriul Clisurii, te poti opri sa admiri paradisul. Pe o parte, dealuri stancoase, cu parcurile si rezervatiile naturale, cu padurile seculare protejate cu soiuri de plante si pasari unice in lume. Iar pe cealalta, firul lenes al Dunarii.

      Adanc cum n-a mai fost si lat cum nu s-a mai vazut niciodata, Danubius ascunde in strafunduri taine de mult uitate. Printre nisipurile sale netulburate zace legenda insulei Ada Kaleh, sate si biserici isi dorm somnul de veci. Multe asezari de pe cursul Cazanelor au cunoscut tragedia stramutarii, pentru a face loc lacului si barajului de la Portile de Fier. 

   Clisura DunariiClisura Dunarii   
        Cand ajungi aici pentru prima oara, iti va fi greu sa admiti ca esti in Romania, ca  sudul tarii ascunde atata splendoare. Cunosteam Dunarea de Jos, cu porturile ei agatate pe muchia Campiei Romane, cu Delta si baltile Brailei. Dar Dunarea la Svinita, la Ieselnita, la Berzasca sau la Dubova nu are asemanare pe lume. Asa cum arata astazi, canalizata si cumintita de baraj, Dunarea la Clisura, cu tot alaiul de rezervatii naturale, de monumente si trasee de drumetie, reprezinta una din marile atractii turistice ale Romaniei.

 
          Peisajul este rural, plin de nostalgie, cu salase pentru oi si vite. Pe Culmea Naidasului, soarele straluceste cu putere, incalzind viperele cu corn si impozantul tei argintiu ce troneaza  in rezervatia naturala Valea Mare. Nu departe se afla rezervatia mixta Rapa cu lastuni, din Valea Divici, iar  livezile de smochini din Svinita sunt sarea si piperul primei parti, mediteraneene, a Clisurii. Numai aici vei gasi liliac de Banat, iedera mare, tei pucios sau mojdrean. Te opresti apoi sa admiri visinul si alunul turcesc, dar si Rezervatia paleontologica Svinita.
Ponton DunarePonton Dunare 
     Nu putem uita de frumoasele pensiuni construite in armonie cu farmecul locului,  ce parca rasar din apa impodobind malul in culori si forme de bun gust. Ele sunt dotate cu pontoane plutitoare cu ambarcatiuni de agreement si pescuit.


DunareaDunarea DunareaDunarea DunareaDunarea
DunareaDunarea DunareaDunarea DunareaDunarea
DunareaDunarea DunareaDunarea DunareaDunarea
Comentarii (0)
Ultima actualizare în Miercuri, 30 Martie 2011 09:42