Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Obiective Turistice / Caras-Severin / Cheile Rudariei
Cheile Rudariei
( 9 Voturi )
Obiective Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   
 
     Cheile RudarieiCheile Rudariei   
       Cheile Rudariei sunt situate in zona muntoasa a judetului Caras Severin. Accesul se face de pe drumul     E 70 (Caransebes - Oravita) pe drumul national 57 B spre Oravita, unde dupa aproximativ 25 km apare pe partea stanga a drumului un indicator spre localitatea Eftimie Murgu.

  
       Privind din amonte, valea Rudariei pare un imens si stravechi muzeu al tehnicii cu celebrele lui mori de apa cu ciutura, a caror vechime se pierde in negura vremii si care nu mai pot fi intalnite altundeva prin lume. In trecut in intreaga depresiune a Almajului erau in jur de 300 astfel de mori. Aceste mori se incadreaza perfect in peisajul zonei, dand turistului senzatia unei intoarceri in timp. 
       Morile impresioneaza si prin felul in care au fost construite, in acest sens iesind in evidenta tunelele din stanca dura sapate nu de ape, ci de oameni, spre a mari de zeci de ori forta suvoiului ce misca pietrele, savarsind un proces sacru sfarsit intr-o faina de o rara calitate.Fiecare moara se afla in grija unei familii care se ocupa de intretinerea, functionarea si pastrarea ei. Morile au nume foarte sugestive: Indaratnica, Popeasca, Maxioanea, Frizoanea s.a. 
       Valea Rudariei a inceput sa fie vizitata de grupuri de turisti, ce se intrec in superlative fata de ceea ce vad intr-o zona binecuvantata de Dumnezeu ce cuprinde Cheile Nerei, Rezervatia Beusnita, Ochiul Beiului, Cascadele Minisului, fermecatoarea Vale a Almajului cu pitorestile ei asezari, cu frumoasele poteci ce te poarta pana in inima muntilor, de unde auzi tanguitor mugetul  cerbului.Rezervatia „Cheile  Rudariei" ocupa o suprafata de 250 ha. Sectorul de chei e marginit de pereti abrupti si e populat de liliac si mojdrean. Un eveniment important al acestor locuri este „Sarbatoarea liliacului".
 
Cheile RudarieiCheile Rudariei Cheile RudarieiCheile Rudariei Cheile RudarieiCheile Rudariei
Cheile RudarieiCheile Rudariei Cheile RudarieiCheile Rudariei

Comentarii (0)
Ultima actualizare în Joi, 11 August 2011 21:20