Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Obiective Turistice / Caras-Severin / Parcul National Semenic Cheile Carasului
Parcul National Semenic Cheile Carasului
( 4 Voturi )
Obiective Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   


    Cheile CarasuluiCheile Carasului  
        Parcul National Semenic se numara si el printre cele mai frumoase locuri pitoresti si minunate din tara noastra.In aceasta mirifica locatie se alfa si Rezervatia Cheile Carasului o zona salbatica dar cu niste peisaje deosebit de frumoase si incantatoare.


        Cheile Carasului sunt creati ale raului Caras, cea mai vizitata zona fiind intre localitatea Carasova si pestera Tolosu. In Cheile Carasului se ajunge din localitatea Carsova aflata pe soseaua DN58, Caransebes-Anina, la 12km de Resita si la 18km de Anina. La viaductul peste raul Caras din Carasova se lasa masina acolo si se coboara abruptul pana la nivelul apei.


Pestera Tolosu 

  Pestera TolosuPestera Tolosu    
         Pestera Tolosu  
se afla situata in apropierea localitatii Iabalcea, sub varful Tolosu, pe versantul drept al Cheilor Carasului. Pestera este cunoscuta din timpuri mai indepartate, ea neprezentand un interes in explorare si in locuire datorita faptului ca este activa. Explorarea ei a fost dificila datorita conditiilor neprielnice unei explorari. In anul 2000 pestera a fost explorata in intregime, ea avand o lungime de 1830 m.Pestera Tolosu.
         Pestera este constituita dintr-un sistem de 5 sifoane care se succed, cel din amonte fiind situat cu 25 de metrii mai jos decat cel de la intrare. Prezenta formatiunilor stalagmitice nu este numeroasa, asta demonsrand ca prin pestera deseori circul torente violente. In pestera exista deasemeni si lacuri de sifon.

Cascada Bigar 
   Cascada BigarCascada Bigar   
          
La km 17,1, pe D.N. 57 B Anina-Bozovici, în dreapta drumului se afla un indicator rutier pe care scrie “Paralela 45. Popasul turistic Bigăr”. Aici, versantul drept al văii (Cârşia Gozna) care pare spintecat de o spadă uriaşă: apele puternicei exurgenţe carstice Bigăr se varsă în Miniş, coborand de la 7 m înălţime pe un bloc compact de tuf calcaros. Aceasta este Cascada Bigăr mereu violentă şi agitata, chiar şi în perioadele secetoase.


Cheile CarasuluiCheile Carasului Cheile CarasuluiCheile Carasului Cheile CarasuluiCheile Carasului
Cheile CarasuluiCheile Carasului Cheile CarasuluiCheile Carasului Cheile CarasuluiCheile Carasului
Cheile CarasuluiCheile Carasului Cheile CarasuluiCheile Carasului Cheile Carasului
Cheile Carasului


Cheile Carasului 
Cheile Carasului

Comentarii (0)
Ultima actualizare în Vineri, 11 Februarie 2011 22:24