Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Nu exista obiective turistice asociate acestei zone.


Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Turnu Ruieni
( 13 Voturi )
Obiective Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   

 Turnu-RuieniTurnu-Ruieni         Comuna Turnu-Ruieni este situata pe partea de nord al culoarului Timis-Cerna la poalele de nord vest al muntelui mic pe valea raului Sebes. Aceasta comuna are in componenta sase sate:Turnu Ruieni este satul de resedinta, Borlova, Cicleni, Dalci, Zarvesti si Zlagna.

      
       Populatia din Turnu Ruieni la ultimul recensamant din anul 2002 era de 3663 de oameni.Obiectivele turistice din aceasta zona sunt:Turnu lui Ovid, Poiana cu Narcise din Zarvesti.Turnul lui Ovid

 Turnul lui OvidTurnul lui Ovid   
   In apropierea  comunei Turnu-Ruieni situal la oalele Muntelui Mic este situat turnul de observatie de lupta si alarma acesta numinduse si Turnul lui Ovid.
Dintr-un documnet ce este datat din anul 1467 se face amintire de "Turnul Capidea" (turnul de piatra).
    

         De numele turnului se leagă o legendă care aminteşte că poetul Ovidiu, exilat din Roma la Tomis, ar fi poposit in aceasta zona frumoasa. Încântat de frumuseţea acestor plaiuri, el ar fi exclamat "Cara mihi sedes" (locuinţa mea iubită), de unde ar fi venit numele oraşului Caransebeş. Este suficient să citim poeziile lui Ovidiu din ciclul "Tristele" şi "Ponticele" ca să cunoaştem drumul parcurs de poet de la Roma până la Tomis (Constanţa de astăzi), locul său de exil. Acceptând legenda, de sus, de la Turnul lui Ovid, călătorul caută cu privirea piatra de pe mormântul poetului, piatră pe care s-a dăltuit epitaful:

 " Sub această piatră zace Ovidiu
   cântăreţul iubirilor gingaşe
   ucis de-al său talent.
   O, tu ce treci pe-aicea
   dacă-i iubit vreodatăte
   roagă pentru dânsul
   să-i fie somnul lin".

  Poiana narciselor Zarvesti 

 Poiana NarciselorPoiana Narciselor   
        
La poalele Caransebesului la o distanta de 13km se alfal faimoasa poina a narciselor de la Zervesti un loc cu totul unic si mirific in peisajul montan. Aici are loc in fiecare an in luna mai are loc o frumoasa serbare campeasca numita "Serbarea Narciselor", pastrata treaza traditia din batrani.


 


Turnu RuieniTurnu Ruieni Turnu RuieniTurnu Ruieni BarajulBarajul
Turnul lui OvidTurnul lui Ovid Poiana NarciselorPoiana Narciselor Biserica BaptistaBiserica Baptista
Turnu Ruieni vedere Muntele MicTurnu Ruieni vedere Muntele Mic HidrocentralaHidrocentrala HidrocentralaHidrocentrala

Comentarii (0)
Ultima actualizare în Vineri, 11 Februarie 2011 22:25