Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Nu exista obiective turistice asociate acestei zone.


Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Sasca Montana
( 10 Voturi )
Obiective Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   

Sasca MontanaSasca Montana
       Sasca Montana o frumoasa comunna de munte care este situata pe Nera pe o vale foarte pitoreasca.Aice sa aflat un centru miner bogat in zacaminte de aur, fier si arama.
    Aceasta se imparte administrativ in doua parti:Sasca-Montana si Sasca-Romana impreuna avand 2682 de locuitori, români aşezaţi aci în sec. XVIII-lea din Oltenia şi germani colonizaţi tot pe atunci. Unul dintre cele mai însemnate centre economice şi culturale ale bufenilor. Are aspect de mic orăşel de munte, funcţionează aci şi o judecătorie de ocol. În comună există hotel şi restaurant.În imediată apropiere se află o mică staţiune climatică, Şuşara cu împrejurimi pitoreşti, aer curat, apă bună; traiul foarte ieftin.


        Dupa 1990 industria miniera s-a diminuat extrem de mult, ceea ce a stopat activitatea in zona. Oamenii de aici s-au mutat in alte localitati pentru a gasi un loc de munca si pentr a muncii iar cei care au ramas aici au incercat sa se descurce din alte activitati. Insa marele potential pe care il are zona, inca nu este exploatat la parametrii inalti. Agroturismul, poate deveni activitate de baza a comunei.In Sasca Montanas-au construit deja o multime de case de vacanta si pensiuni. Turistii pot petrece aici clipe de neuitat, aproape de natura, indiferent de anotimp.Sasca MontanaSasca Montana Sasca MontanaSasca Montana Sasca MontanaSasca Montana
Sasca MontanaSasca Montana Sasca MontanaSasca Montana Sasca MontanaSasca Montana
Sasca MontanaSasca Montana


Comentarii (0)
Ultima actualizare în Joi, 01 Septembrie 2011 07:56