Bun Venit !
Obiective Turistice

        Acest website este dedicat tuturor celor care iubesc natura. Ne-am propus sa popularizam locurile minuntate din Banatul Montan si nu numai. O colectie de informatii usor accesibile pentru plimbarile, turismul de weekend sau vacantele dumneavoastra.

Echipa ghid-obiective-turistice.
Ghid Obiective Turistice pe Twitter !    Ghid Obiective Turistice pe Facebook !    Harta website - Ghid Obiective Turistice !    

Obiective turistice in zona

Nu exista obiective turistice asociate acestei zone.


Locuri de cazare in zona

Nu exista locuri de cazare recomandate in zona.


Trasee Turistice in zona

Nu exista trasee turistice asociate acestei zone.


Noutati

Telescaunul de la Văliug la Semenic
Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici.
Citeşte mai departe...
Banner
Obiective Turistice / Caras-Severin / Baile Herculane
Baile Herculane
( 6 Voturi )
Obiective Turistice - Caras-Severin
Scris de Robert Tremmel   

Baile HerculaneBaile Herculane     Statiunea Baile Herculane face parte din Parcul Nationa Valea-Cernei Domogled,si este una dintre cele mai vechi statiuni balneo-climaterice din Romnaia,atestarea documentara fiind undeva la peste 1800 de ani. Statiunea cu o deosebita pozitie pitoreasca,este aceesibila atat pe cale rutiera D.N 6(E70), feroviara cat si pe cea fluviala.

      Originea Băilor Herculane se întinde pe o durată de aproape două milenii. Bazele stațiunii au fost puse în anul 102 d.Ch. de Împaratul Traian, romanii introducând cultul balnear preluat de la greci pe care apoi l-au dezvoltat. Numele stațiunii de care este legat si numele societății noastre, vine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus și al frumoasei Elena, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului între forța fizică și cea spirituală.


        Grota Haiducilor (denumirea autentica - Pestera Hotilor), situata imediat linga Hotel Roman, usor accesibila din sosea. Situata la aprox. 40 m intre stanci, in periodele timpului cind omul nu a patrus atat de adanc in salbaticia naturii, dinamitind stancile si croind soseaua, pestera nu era atat de cunoscuta fiind vizitata numai de speologi si mai rar de drumeti. A fost descoperita in timpul imperiului austro-ungar si explorata si de Emil Racovita. Pestera locuita inca din epoca focului, cunoscuta pe vremea romanilor si loc de refugiu si ascunzis al hotilor in decursul epocii moderne, a ascuns numeroase comori. Aici au fost descoperite obiecte si unelte primitive din epoca paleoliticului, obiecte, vase si monezi romane cit si adevarare tezaure. In 1974, prima data cind am vizitat pestera, erau urme proaspete sau vechi de gropi ale cautatorilor de comori. Dupa 1980 aici s-a infiintat un santier arheologic ce a dus la descoperiri interesante de catre speologi. Apoi santierul a fost parasit, ramanand si azi gardul de fier in galeria mare din acea perioada. Astazi, acest monument al naturii si istoric, este distrus,galeriile fiind pline de gunoaie si fecale, peretii pastrand inscrieri ale celor care au trecut pe aici nici-un metru patrat accesibil din peretii galeriilor nefiind crutate. Pana si la cativa metri pe bolta si-au lasat unii amprentele. Se pot vedea inscriptii pictate sau daltuite in stanca foarte vechi si care nu au fost (foarte) stricate de altii vopsind pe ele.Baile HerculaneBaile Herculane Baile HerculaneBaile Herculane Baile HerculaneBaile Herculane
Baile HerculaneBaile Herculane Baile HerculaneBaile Herculane Baile HerculaneBaile Herculane

Comentarii (0)
Ultima actualizare în Marţi, 30 Noiembrie 2010 14:29